Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е подготвила 18 различни сценария

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е подготвила 18 различни сценария
Коментари Харесай

Нюланд: САЩ имат 18 сценария в случай на руска инвазия в Украйна

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е подготвила 18 разнообразни сюжета за деяние при положение на съветска инвазия в Украйна, съобщи заместник-държавният секретар по политическите въпроси Виктория Нюланд в изявление, оповестено в събота от Financial Times.

" Няма да приказвам авансово за 18-те разнообразни сюжета... Само ще кажа, че ние и нашите съдружници сме подготвени бързо да причиним сериозна болежка, в случай че Русия предприеме някаква нападателна стъпка ".

Нюланд акцентира, че санкциите на Съединени американски щати и европейските страни може да се разграничават една от друга. " Понякога нещо е по-трудно за нас, в сравнение с за Европа, а от време на време е противоположното ", сподели тя.

В същото време заместник-държавният секретар на Съединени американски щати акцентира, че Вашингтон договаря с европейските съдружници по отношение на вероятен отговор на дейностите на Русия, който да регистрира ползите на жителите на западните страни.

Коментирайки диалозите за гаранции за сигурност между делегациите на Съединени американски щати и Русия, които се организираха тази седмица, Нюланд сподели, че страните са съумели да чуят терзанията си, но сериозна полемика към момента не е почнала. " В момента чуваме само опасения един от различен ", сподели тя.

" Ние не сме почнали вида договаряния, които би трябвало да стартираме, с цел да се опитаме да реализираме съглашения. Особено в случай че Русия иска тези съглашения да бъдат правно обвързващи, тъй че ни би трябвало повече време. "

Вашингтон е заинтригуван от продължение на преговорите с Москва. " Вярваме, че можем да понижим напрежението и да реализираме прогрес по някои от тематиките посредством дипломация ", сподели дипломатът. " Надяваме се и чакаме Москва да остане на масата за договаряния и да разиска редица въпроси, само че изборът е на Путин ".

Нюланд също по този начин акцентира, че преговорите " би трябвало да се водят на основата на взаимност ". " Те имат претенции, само че и ние имаме опасения ".

Нюланд коментира, че кибератака против уебсайтовете на украинските министерства напомня методите употребявани от Русия и в предишното.

" В момента не съм подготвена да приказвам за това кой е забъркан. Ще кажа единствено, че това са положителните остарели съветски способи, които изпозлва по целия свят ". " В миналото офицерите от руското разузнаване " са работили надлежно, за да " дестабилизират държавните управления, да тестват личните си качества ".

Според ръководителя на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак почти всички украински уеб сайтове, наранени от офанзивата, към този момент са възобновили работата си.

Той добави, че Украйна " работи в тясно съдействие със Съединени американски щати и Англия " по този въпрос и назова случая опит за дестабилизиране на обстановката в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР